Halloween-fest 2e november: The Beast Within

Even a man who is pure in heart
and says his prayers by night
may become a wolf when the wolfbane blooms
and the autumn moon is bright

Tip the Velvet Burlesque Halloween

Trots att varulvar förekommit i europeisk folklore i århundraden så kommer de flesta av de saker vi förknippar med dessa håriga bestar snarare från Universal-filmen The Wolf Man från 1941. Och monster var Universals grej! De skapade det första cinematic universe i filmhistorien med karaktärer som Dracula, Frankensteins monster, Mumien, Den Osynlige Mannen och Skräcken i Svarta Lagunen. Och dessa klassiska monster hemsöker oss än idag.

Så varför är vi så fascinerade av monster? Är det måhända rädslan för våra egna mörka drifter? Besten inom oss alla som lockar med förföriska viskningar? Nå, drifter är såklart inget vi räds på Tip the Velvet, så nu bjuder vi in till en monster mash av episka proportioner! Det blir vampyrer, demoner, kannibaler och rymdprinsessor. Och mörka drifter så det står härliga till! Oavsett om du gillar klor eller huggtänder, päls eller fjäll, Universal eller Hammer… eller varför inte allt ovanstående, så lovar vi en kväll i bestens tecken! AOOOOOUUUUUUUU!!!!!!!!

Sponsras av Shock (shock.se)

På scen: Wanda de Lullabies (Fra) – Mysti Vine (UK) – Velvet Vixens
DJ: Eden Lost Som vanligt tillämpar vi dresscode! Se vår Pinterest eller tidigare event för inspiration. Har du frågor så tveka inte att kontakta oss!

Endast förköp! Biljetter köpes nedan:

 

Biljett
240 kr

Eller klicka HÄR!

Heroes & Villains! Ny fest 24e augusti!

Tip the Velvet Heroes & Villains

Mänskligheten älskar sina legender, och vad vore väl legender utan legendariska hjältar? Från Perseus till Luke Skywalker, från Robin Hood till Stålmannen. Och vad vore dessa hjältar utan en perfekt antagonist, en Medusa, en Darth Vader, Sheriffen av Nottingham, Lex Luthor? Denna kväll firar vi hjältar och skurkar i alla dess former!

Denna fest sponsras av Shock!

Enligt boken The Hero With a Thousand Faces av Joseph Campbell så följer många av världens myter samma struktur, en så kallad monomyt, där mytens hjälte måste lämna sin alldagliga värld för att bli något större. Och från Iliaden till Marvels superhjältar så har vår fascination för hjältar alltid varit stor. Så ta fram din inre hjälte eller skurk, svida om och gör oss sällskap denna burleskiga kväll! Dra på trikån och manteln, putsa ringbrynjan, tänd ljussabeln och stig på!

På scen: Violetta Posion (Mex) – Skirt Vonnegut (Usa) – Velvet Vixens
Konferencier: Lord Beaverbottom
DJ: Eden Lost

Som vanligt tillämpar vi dresscode! Se vår Pinterest eller tidigare event för inspiration. Har du frågor så tveka inte att kontakta oss!

Endast förköp! Biljetter köpes nedan:

Biljett
240 kr

Eller klicka HÄR!

Nytt datum samt Velvet Vixens på West Pride!

Boka in den 24e augusti, då är det dags för fest igen!!

Tip the Velvet Burlesque teaser

Temat är såklart en hemlig identitet… jag menar hemligt. Men bilden här bredvid kanske kan ge er en liten ledtråd?

Biljetterna släpps i juni månad ihop med festens titel, artister och annan info.

En annan grej vi är väldigt stolta över är att Velvet Vixens har fått den stora äran att uppträda på Drag- och Burlesquegalan på West Pride! Tiden är 14e juni 21:00, platsen är Bältesspännarparken! Vi kommer dela scen med bland andra Ivoncita & Mr Drama, Pepper Potemkin, Admira Thunderpussy och RuPaul-favoriten Peppermint! Coolt är bara förnamnet!! Resten av festivalprogrammet släpps den 25e maj, och då kan ni hitta det här!

Hoppas vi ses på något av dessa event! Eller varför inte båda? Tills dess önskar vi er alla en glad sommar, en underbar skolavslutning och en episk semester!

Burlesque-kurs i Örebro den 6e april!

Mystique Luna kommer till Örebro!!!
Hon kommer hålla inte bara en utan två burlesque-kurser.

På förmiddagen mellan kl 10-13 hålls Basic Burlesk och eftermiddagen mellan kl 14-17 hålls More Burlesk.

Vi går igenom burleskens grunder och de klassiska rörelserna, boostar självförtroendet och har kul på förmiddagen.

På eftermiddagen känner och klämmer vi på rekvista och sätter ihop förmiddagens rörelse till en dans, kastar av lite kläder och för den vågade avslutar vi med tassel twirling.

För kontaktuppgifter och anmälan, se Facebook-eventet här!

Victorian Secrets – ny fest 23e mars!

Vad hade hänt om den ångdrivna teknologin från den viktorianska eran hade legat till grund för 1900-talets tekniska utveckling? Enorma zeppelinare går i skytteltrafik över Hagakyrkan och på Bellmans Salonger har Tip the Velvet kört igång ångturbinerna inför en kväll i Neo-Viktorianismens tecken!

Tip the Velvet Burlesque. Victorian Secrets poster

Den viktorianska eran (1837-1901) var en tid av spännande tekniska landvinningar. Ångmaskinen, gasljuset, kameran, telegrafen och telefonen sprang ur denna tid. Det var också en tid där moralismen tog fart, och det viktorianska England beskrivs ofta som rent sexualfientligt. Det är garanterat en sanning med modifikation, detta var trots allt den tid som myntade många av de termer som vi idag använder för att beskriva sexualitet. Och så givetvis födelsen av den inom burlesquen så älskade korsetten! Science fiction signerad H.G. Wells och Jules Verne fångade människors fantasi, och mer än hundra år senare drömde sig folk tillbaka, och fram igen! Steampunken var född!

Så, låt oss besöka en enklare samtid, sprungen 1800-talets estetik och teknologi! Höga hattar, kravatter, enormt stora klänningar, korsetter, goggles och kugghjul, kugghjul, kugghjul! Men den berömda viktorianska prydheten, den lämnar vi vid dörren!

På scen: The Royal Roses – Velvet Vixens
Konferencier: Mysti Vine (UK)
DJ: Eden Lost

Detta är ett event med dresscode! Se vårt bildarkiv eller kolla vår Pinterest för inspiration. Kontakta oss gärna om du har frågor!

Biljetter köps nedan. ENDAST FÖRKÖP!

 

Festen
240 kr

Eller klicka här!

Festen sponsras av:

Finns i butik Minerva, Kronhusbodarna

Ny grundkurs i burlesque!

Mystique Luna erbjuder nu åter sin uppskattade grundkurs i burlesque! Så för alla som vill plocka fram sin inre glamour eller bara slipa på sina moves inför vår nästa klubb den 23e mars, missa inte chansen!

Kursstart är söndagen den 17e februari 10:30 och fem söndagar framöver.

Boka en plats här!

10-årsjubileum: Bloody Burlesque Birthday

Tip the Velvet Bloody Birthday BurlesqueEn kall novembernatt för tio år sedan såg Tip the Velvet världens ljus! Swedish Siren och Kandi von Kane samt ett par andra eldsjälar drog i trådarna, och göteborgarna fick lära sig ett nytt ord: Burlesqueklubb! En sådan kulturgärning måste givetvis firas! Siren och Kandi kommer återförenas för en kväll, Velvet Vixens kommer bjuda på lika delar gammalt och nytt, och självaste Gentlemen & Gangsters kommer återvända till klubben för att skänka dansant hotjazz till det hela.

Och eftersom det är november så passar vi på att slå ihop två goda ting: tioårsjubileum och vår traditionella halloweenfest! Denna gång med inspiration från B-skräckisarnas förlovade land. Låt Pinhead dansa med Freddy Krueger, Frankenstein med Frank-N-Furter, bloddrypande vampyrer bita ikapp med vildsinta varulvar, skär upp tårtan, släpp kalkonerna fria och LÅT BLODET FLYTA!

På scen: Swedish Sire & Kandi von Kane – Velvet Vixens
Konferencier: Klara Rocking
Musik: Gentlemen & Gangsters – DJ Vixxynn – DJ Rolf

21:00 Öppnas dörrarna
22:30 Startar showen

Som vanligt gäller dresscode, och du kan nekas entré om du inte följer den! Se tidigare events eller vår Pinterest för inspiration, och tveka inte att kontakta oss om du är osäker!

Biljetter köps nedan. ENDAST FÖRKÖP!

Standardbiljett
240 kr


Eller klicka här!

Festen sponsras av Halo by Viveka Gren.

Bloody Burlesque Birthday!

Jubileum + halloween = sant!

Glöm inte donera till vår crowdfunding-kampanj!

Tip the Velvet anniversary

Nu är det officiellt, jubileumsfesten har ett namn! Våra populäraste fester har alltid varit våra halloween-fester så vi tänkte kombinera två goda ting och göra vår jubileumsfest till vår årliga halloween-fest.

Men vi försöker fortfarande skramla ihop pengar till att boka Gentlemen & Gangsters till festen. Så gå gärna in och kolla in våra belöningar! Det finns bland annat förköpsbiljetter till festen, affischer, workshops med mera!

Donera

Tänk på att om du köper biljetter via crowdfunding-kampanjen så kostar de mindre än om du köper dem vid ordinarie biljettsläpp senare!

Läs mer om Gentlemen & Gangsters här!

Crowdfunding-kampanj!

Den 3e november är det dags för vårt 10-årsjubileum!!

TIp the Velvet firar 10 år

Och eftersom vi vill att denna fest ska bli något alldeles extra så vill vi gärna ha livemusik till dansen, närmare bestämt jazzbandet Gentlemen & Gangsters. För att ha råd med detta så startar vi nu en crowdfunding-kampanj. Nedan en snabb sammanfattning, eller klicka här för att gå direkt till kampanjen!

 • 20 kr – Vår eviga tacksamhet
 • 30 kr – En pin med klubbens logotyp
 • 50 kr – Ditt namn eller smeknamn på en skylt vid eventet
 • 90 kr – Specialtillverkade pasties eller tassels från Mystique Luna
 • 100 kr – Affisch med Swedish Siren och Kandi von Kane
 • 100 kr – Affisch från Mytiska Väsen
 • 220 kr – Förköpsbiljett till festen
 • 350 kr – Förköpsbiljett och middag med artisterna
 • 450 kr – Ett par satinhandskar från Empress Glovery
 • 2500 kr – Privatlektion i burlesque
 • 5000 kr – Uppträdande av Velvet Vixens
 • 6000 kr – Burlesque-workshop för 10 personer

Biljetterna som ni kan köpa via kampanjen är billigare än de som vi släpper senare i höst, och kampanjen avslutas den sista juli! Så ta chansen och ta del av dessa godsaker, så vi alla får svänga våra lurviga till sofistikerad hot jazz i november!

Donera

Läs mer om Gentlemen & Gangsters här!