Velvet Vixens

Foto: Nouna Andersson

Lady Mi-nue

Producent

Svart hår, tatueringar, massor av attityd och en förmodligen något osund besatthet av Alice i Underlandet gör Lady Mi-Nue till en rockstjärna på scenen! 

 

Hon tog sina första steg in i burlesquens härliga värld med en workshop för Mike Gamble 2012. Kärleken var omedelbar! 2017 gick hon en kurs för Mystique Luna, och sedan blev det debut på Tip the Velvets scen. Hon har aldrig ångrat sig!

 

För övrigt betyder Mi-Nue halvnaken på franska…

Tip the Velvet promotional
Foto: Emelie Norin

Lord Beaverbottom

Producent

Truppens sång- och dansman, den självklara korsningen mellan Fred Astaire och Karl Gerhard (åtminstone om man får tro honom själv). 

 

Den gode lorden har en bakgrund i musikal och improteater och började med burlesque 2012. Sedan dess har han hunnit uppträda som allt från kåt hare till vrickad superskurk, och idag är han en av producenterna.

 

Burlesque är för honom ett firande av den nakna människokroppen, ett f*ck you till förlegade kroppsliga och sexuella normer.

Mystique Luna

Producent

Mårten the Sound Guy

Producent

Styx at the Swedish Burlesque Gala
Foto: John-Paul Bichard

Styx

Producent

Athéna Morgane

Bonjour! Här är Athéna Morgane, från landet som gett oss femmes fatales, rendez-vous och lingerie. Hon föddes till clown och älskar scenen och att uttrycka sig själv med sin kropp.

 

Hennes bakgrund är inom konstsim, capoeira och akrobatik. Sedan 2019, har hon inom burlesque lekfullt fört samman mångfacetterade uttryck av sensualitet och excentricitet.

 

Hon låter hälsa: ”Olala! Vi ses snart Chérie!”

C.I.A. - Cunt In Action

Chris Cockrocker

Dixie Dazzle

Dixie förser Vixens med elegansen hos en klassiskt skolad dansare! Hon har varit medlem sedan starten 2009 och har sedan dess varit med i, och koreograferat, åtskilliga nummer på klubbens scen.

 

Hon anser att burlesque är glamorös och rolig konstform, och försöker alltid inkludera och engagera (eller möjligen uppröra) publiken! Hon älskar strålkastarljuset och tar alltid med sig action, kickar och piruetter till festen.

 

Dessutom, det finns ju bara inte tillräckligt med glitter här i världen. More is more, som de säger.

Ember Raven at Tip the Velvet Gangsters Paradise

Ember Raven

Ivory Kitten

Kitty Champagne by Cim Ek
Foto: Cim Ek

Kitty Champagne

Klara Rocking

Lovely Lace

Mr Gunner

Macholesquens fader! Han anser att liksom burlesquen kan dekonstruera femininiteten genom att dra den till sin yttersta gräns så bör macholesquen göra detsamma med maskuliniteten.

 

Av Mr Gunner kan vi alltid  förvänta oss mycket macho. Väldigt mycket macho. FÖR mycket macho!

Ruby Sparxx

Ruby Sparxx

Foto: i_am_dominix

Tender Lumpling

Privacy Policy